
Ingrediënten voor ronde appelcake van 30 cm:
- 250 g speltbloem
- ½ zakje bakpoeder (10 g)
- 150 g boter
- 180 g suiker
- 4 eieren
- 3 appels
- geutje melk
- amandelschilfers
- 2 soeplepels abrikozenconfituur
Werkwijze:
Smelt de boter en roer er de suiker onder. Voeg de eieren toe en meng met de handmixer.
Speltbloem en bakpoeder mengen en door een keukenzeef bijziften. Nog een geutje melk erbij en het geheel mengen tot een glad beslag.
Het beslag in een ingevette bakvorm spatelen (of op bakpapier, dan moet je niet invetten).
De appels schillen en in schijfjes snijden. Deze schijfjes straalsgewijs in het beslag duwen tot gans de vorm volzet is. Overstrooi het geheel met een halve soeplepel kristalsuiker.
Als laatste strooi je er de amandelschilfers op.
Bak het geheel in een voorverwarmde oven op 180 à 200 °C gedurende 30 à 40 minuten .
Op het einde inprikken met breinaald; hangt er geen beslag meer aan dan is de cake gebakken.
Haal de speltappelcake uit de oven en borstel hem in met de abrikozenconfituur zodat hij mooi blinkt.
SMAKELIJK !!!